Welkom bij Be Aesthetic
cosmelan (1)
Video afspelen

Be Aesthetic behandeling

Cosmelan®

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem en heeft diverse oorzaken. Zoals een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zonschade, zwangerschap, pilgebruik en menopauze.

De Cosmelan is dé behandeling tegen pigmentvlekken met een prachtig resultaat, die bestaat uit een doeltreffende combinatie van een professionele behandeling bij Be Aesthetic en een opvolging thuis met Cosmelan producten.

Voor het dieper gelegen pigment heeft Mesoestetic de Cosmelan behandeling ontwikkeld, welke voor alle huidtypes een effectieve behandeling is om pigmentvlekken te verminderen.

De Cosmelan behandeling is een zeer intensieve behandeling waarbij een sterke vervelling zal optreden. Een goede voorbereiding en nabehandeling is daarom noodzakelijk, omdat er een nieuwe huid tevoorschijn komt.

Voor wie is de behandeling geschikt?

 • Vlekken, te wijten aan een overmatige pigmentatie
 • Ouderdomsvlekken
 • Post-inflammatoire hyperpigmentatie (pigment na ontstekingen)
 • Zonneschade
 • Sproeten
 • Melasma (zwangerschapsmasker)
 • Hormonale aandoeningen door zwangerschap en pilgebruik
 • Acne littekens (bruine vlekjes die ontstaan zijn na acne)
 • Huidonvolkomenheden van melanische oorsprong.
 • Huidveroudering, dus voor mensen die huidverjonging wenen.

Eigenschappen en voordelen

 • Het is een snelwerkend depigmentatiemiddel
 • Kan het hele jaar door worden gebruikt
 • Geschikt voor alle huidtypen
 • Weldadig voor mensen met acne
 • Verjongt de huid
 • Is heel veilig

Waaruit bestaat de Cosmelan behandeling?

Het is een complete behandeling inclusief behandelproducten voor thuis om de behandeling te ondersteunen. Zonder deze thuis producten zal niet het gewenste resultaat bereikt worden en behouden wij ons het recht voor om de behandeling niet uit te voeren.

Eventuele voorgaande behandelingen op de aangetaste huid moeten een week voorafgaande aan de Cosmelan behandeling worden gestaakt.

Om de huid goed voor te bereiden op het Cosmelan masker is het van belang dat de huid wordt voorbereid met een peeling. De peeling zorgt ervoor dat de dode huidcellen van de huid verwijderd worden, waardoor het Cosmelan masker beter in kan werken en waardoor de kans op bijwerkingen vermindert.

Het Cosmelan Pack omvat:

Cosmelan 2: depigmenterende dag- en nachtcrème

Melan Recovery: herstellende crème voor boven op de Cosmelan 2 crème (en onder de zonnebrandcrème Melan pigment control spf 130+ voor overdag).

Melan 130 Pigment Control: zonnebrandcrème voor alleen overdag als laatste boven de Cosmelan 2 crème en de Melan Recovery.

Boek nu jouw afspraak met BE Aesthetic

Behandelplan:

Behandeling 1: huidanalyse met Skintelligence, intakegesprek en uitleg over de behandeling

Behandeling 2: 1 tot 2 weken vóór de Cosmelan 1 voorbereidende behandeling met mesopeel melantranx

Behandeling 3: Cosmelan 1 masker aanbrengen

Na 8 tot 10 uur verwijdert u thuis zelf het masker door met een koud washandje met voorzichtige, draaiende bewegingen het gezicht schoon te maken. Nadat het masker is verwijderd, is het gezicht meestal rood en kan het gezicht jeuken. Om dit te verminderen gebruikt u de Melan recovery en daar overheen de Melan 130.

Gedurende 2 dagen wordt de Melan Recovery en de Melan 130 zoals hierboven aangegeven gebruikt.

Behandeling 4: controle 48 uur na de Cosmelan 1 behandeling.

Opstart thuisbehandeling begint: De Cosmelan 2 moet volgens onderstaand schema gebruikt worden:

-maand 1: ochtend, middag, avond

-maand 2: ochtend en avond

-maand 3: enkel ’s avonds

Cosmelan 2 dient in een dunne laag op het hele gezicht te worden aangebracht en moet 10 minuten intrekken. Tussen de vingers verdelen en dan  over het gehele gelaat verspreiden. Boven op de Cosmelan 2 smeert u eerst de Melan recovery en vervolgens de Melan 130.

Behandeling 5: controle na 2 weken, evaluatie en huidanalyse met de Skintelligence.

Mocht u onverhoopt toch last hebben van overmatige roodheid, dan kunt u altijd langs komen, zodat we een antistress masker aan kunnen brengen of LED therapie kunnen toepassen om de huid te kalmeren.

Bij ernstige pigmentatie of melasma is het aan te bevelen de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème in ieder geval 6 maanden te gebruiken.

Tips en adviezen

 • Omdat je met het masker op naar huis gaat en dit een mosterd-bruine kleur heeft, is het raadzaam dat u vervoer regelt.
 • Neem bij twijfel over uw huidreactie altijd contact op met uw schoonheidsspecialist.
 • Een rode, gezwollen of branderige huid is een normale huidreactie na Cosmelan. Hier hoeft u niet van te schrikken.
 • Gedurende het vervellingsproces is het belangrijk dat u niet aan de velletjes trekt om te voorkomen dat u ook gezonde huid meetrekt.
 • De behandelde pigmentvlekken kunnen na de behandeling eerst donkerder kleuren. Dit is een normale huidreactie.
 • Incorrect gebruik van zonnebrandcrème en de voorgeschreven producten kan reactivering van het pigment veroorzaken!
 • De behandeling mag niet gecombineerd worden met andere depigmentatie behandelingen.
 • Make-up mag gebruikt worden, nadat alle producten die u dagelijks gebruikt zijn ingetrokken.
 • Gebruik minimaal de eerste 2 weken na de behandeling geen scrub of peelings.
 • Vermijdt de eerste 2 weken na de behandeling alle warmtebronnen, zoals intensief sporten, sauna’s en een hete douches.
 • Gebruik de Melan recovery maximaal 3 keer op een dag

Na de behandeling

De huid kan tijdens de eerste 4 dagen van de behandeling rood worden en er kan zwelling ontstaan. Als de huid erg gevoelig is, kan er ook jeuk ontstaan. Andere bijwerkingen kunnen o.a. een licht branderige of trekkerige huid zijn. Dit is echter een normale reactie van de huid. Schilfering kan op de 2e of 3e dag bij alle huidtypen voor komen. Het is raadzaam de Melan recovery te gebruiken en dit om de 2 uur te herhalen op de dagen waarop de schilfering erg actief is. Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren. De beste resultaten worden echter gezien na ongeveer een maand.

Kosten

De kosten voor een Cosmelan behandeling bedragen €680,-. Dit is een pakket van 5 afspraken, waaronder de voorbereidende peeling, de Cosmelan 1 behandeling en de nacontroles. Tevens zijn de thuisproducten in de prijs inbegrepen.

Whitening foam: verhelderende reinigingsfoam. Voor overdag en ‘s avonds, gezicht goed reinigen, zodat de crèmes goed in de huid kunnen doordringen en hun werking kunnen doen. Óf

Hydra Milk Cleanser: milde reiniger voor als de Cosmelan 1 behandeling te heftige bijwerkingen heeft.

GRATIS PIGMENT HUIDANALYSE

Wilt u ook graag weten wat de mogelijkheden zijn voor uw pigmentvlekken? Maak dan een afspraak voor een gratis huidanalyse en intakegesprek. U krijgt ook meteen uitleg over hoe de behandeling in zijn werk gaat.